Mad og måltider
Børn i Dagtilbud Sønderbro og dermed i Aagarden tilbydes en sund og varieret kost i en pædagogisk kontekst, hvor der er fokus på madkulturen.
Der er ansat en kostfaglig eneansvarlig, der udarbejder kostplaner efter gældende anbefalinger. Kostplanen hænger i institutionen og forældre kan altid følge med i menuen.
Børn der kommer ml. 6,24 og 7,15 kan få morgenmad i vuggestuen. De tilbyde havregrød/gryn.
Kl. 8,45 spiser vi formiddagsmad: Brød og frugt
Kl. 10,45 spiser vi frokost. Måltidet kan bestå af varme og kolde retter: Suppe, kød, fisk, grøntsager, grød
Kl. ca. 13,30 og frem: spiser vi eftermiddagsmad: Brød, frugt og andet forskelligt
Kostfaglig medarbejder udarbejder en kostplan for alle måltider. Denne plan er synlig i institutionen og på Aula. På denne måde kan alle følge med i, hvad der tilbydes af kost.
Børnene tilbydes mælk til eftermiddagsmåltidet og vand til de resterende.
Vi sørger for at tilbyde vand også mellem måltiderne.
Vi har det økologiske spisemærke i Bronze, men er godkendt til sølvmærke (vi afventer dette på skrift).
Sukker bruger vi kun i meget begrænset omfang. På en varm sommerdag kan vi tilbyde en hjemmelavet is af frugt.